VERDISO - je historicky místní odrůda, která se pěstuje poblíž Refrontolo, města ležícího v srdci oblasti D.O.C.G Conegliano - Valdobbiadene, především na hlinité půdě v nadmořské výšce 200 m s orientací jihovýchodní a jihozápadní svahy. Sklízí se v polovině září.
Technologie výroby je :
- odstopkování hroznů a lehká studená macerace;
- lisování vakuovým lisem za nepřítomnosti kyslíku a při kontrolované teplotě;
- statická dekantace moštu za studena k oddělení některých zbytků dužiny a slupky;
- fermentace s domácími kvasinkami s kontrolou teploty, což je důležitý faktor pro získání kvalitního produktu;
- oddělení pevných částí od kapalných prostřednictvím cílené dekantace.
Barva - světle slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Vůně - zeleného jablka, citronu, lehký tón meruněk, s tóny fíkových listů a koření.
Chuť - pikantní s jemnou ovocnou vůní a výraznou svěžestí, která čistí patro.
Perfektně se podává k rizotům na rybím základě, čerstvým sýrům a korýšům.

242 Kč
Nový komentář