BORTOLOTTI UMBERTO VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG EXTRA DRY
Kategorie: | BORTOLOTTI |
---|---|
KVALITA: | DOCG |
SPUMANTE: | ANO |
CUKERNATOST: | EXTRA DRY |
OBJEM l: | 0,75 a 1,5 |
ODRŮDA: | GLERA |
OBSAH CUKRU V g/l: | 13 |
OBSAH ALKOHOLU V %: | 11,5 |
Náš výběr způsobu výroby sektu z obohaceného moštu je velmi individuální. Tímto způsobem zdůrazňujeme svěžest hroznů a aromatickou kvalitu. Toto šumivé víno nabízí voňavý buket s květinovým tónem, který pokračuje ve své mírně měkké, veselé a typicky ovocné chuti.
Elegantně shrnuje příjemnou diskrétnost a podmanivou rovnováhu znaků, které určují typičnost vína.
Místo pěstování
Obec Valdobbiadene na půdách s poměrně dobrou hloubkou s přítomností jílu, pískovce a melasy miocénu.
Odrůda hroznů 90% Glera, sklizeno ručně obecně na konci září, a 10% Chardonnay.
Technologická reference
Šumivá metoda zpracování v autoklávu. Mošt je konzervován v chlazených nádržích při teplotě blízké 0 ° C a je veden přímo do autoklávu, kde fermentuje při teplotě 10 ° - 11 ° a dosahuje svého šumivého vývoje. Sterilnímu plnění předchází chlazení a filtrace. Rafinace v lahvi po dobu 3-4 měsíců.
Chemické vlastnosti
Kapalina s kyselým pH, složená z vody, ethylalkoholu, vynikajícího alkoholu, cukrů, extraktů, kyselin, solí, kovů. Tlak: 4,00 - 4,50 atm. při 20 ° C.
Organické vlastnosti
Pohled: bledě slámově žlutý s bohatou a vytrvalou pěnou a jemnou zrnitostí. Kytice: voňavá, květinová, která pokračuje v jemné, veselé, typicky ovocné chuti zlatého jablka a banánu.
Párování
Široce oceňován pro svůj hladký charakter, všestrannou spontánnost a svěží buket. Pak je Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry přírodní radostný aperitiv, který doprovází lehká rybí jídla připravená podle benátské kuchyně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.