BORTOLOTTI UMBERTO VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG BRUT
Glera 100%. Vůně: čistá, vyvážená s květinovou notou. Chuť: vytrvalá a charakteristická svými ovocnými tóny, plná.
Kategorie: | BORTOLOTTI |
---|---|
KVALITA: | DOCG |
CUKERNATOST: | BRUT |
OBJEM l: | 0,75 |
ODRŮDA: | GLERA |
OBSAH CUKRU V g/l: | 7 |
OBSAH ALKOHOLU V %: | 11,5 |
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: | 8-10°C |
PROSECCO: | ANO |
Toto prosecco vyjadřuje měkké vlastnosti odrůdy Glery: suché, elegantní, ale intenzivní. Aromatický tón je zdrženlivý, aby upřednostňoval jeho strukturu a pevnost, zatímco jeho vůně zdůrazňuje jeho intenzitu.
Místo pěstování - Valdobbiadene, na půdách s poměrně dobrou hloubkou a se zjevným výskytem jílu, slínovitého pískovce a melasy miocénu.
Odrůda Glera 100%, sklizena ručně obvykle do konce září. Rostoucí systém a výnos: Guyot a Sylvoz; 2 500 - 3 500 rostlin na hektar za 120 q / ha.
Technologická reference Šumivá metoda zpracování v autoklávu, přidání sladkých a pomocných látek. Surlie při 20 ° C a následná fermentace při 13 ° -14 ° C. Sterilnímu procesu stáčení předcházela stabilizace a filtrace. Rafinace v lahvi po dobu 3-4 měsíců.
Chemické vlastnosti - Kapalina s kyselým pH, složená z vody, ethylalkoholu, vynikajícího alkoholu, cukrů, extraktů, kyselin, solí, kovů. Tlak: 4,50 - 5,00 atm. při 20 ° C.
Organické vlastnosti - Pohled: slámově žluté se sklonem k lesklým nazelenalým odleskům. Jemné zrno s bohatou a vytrvalou pěnou. Vůně: čistá, vyvážená s květinovou notou. Chuť: vytrvalá a charakteristická svými ovocnými tóny, plná.
Párování - Aromatické a ovocné vlastnosti Valdobbiadene Prosecco Superiore jsou jemně vyjádřeny ve verzi Brut. Je to elegantní, suchý aperitiv, ideální stolní partner k lehkým pokrmům z ryb nebo bohatým bufetům. Vyvarujte se konzumace sladkých pokrmů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.